Startpagina Volg Atelier Busy Bee op Facebook

Privacy verklaring: zie voorwaarden

Er is getracht kleuren zo natuurgetrouw mogelijk weer te geven.

Desondanks kunnen de kleuren afwijken van de werkelijkheid.

Per 1 juni is het dragen van mondkapjes in het openbaar vervoer verplicht. Volgens de regels moet je dan elke reis een nieuw (of opnieuw gewassen) kapje dragen.

Voor gebruik in het openbaar vervoer is een niet-medisch mondkapje zonder filter, bijvoorbeeld van katoen, voldoende.

Dit mag een zelfgemaakt kapje zijn.


Atelier Busy Bee kan voor u mondkapjes maken in diverse dessins. De binnenkant kan van effen wit zijn of een blauw/witte streep.

De mondkapjes worden gemaakt van 2 lagen stof (katoen en soms katoen/polyester). De onderkant is open met een omslag zodat u er een filter in kunt doen (filter regelt u zelf). De kapjes worden met elastiek om de oren gedragen.

Omdat katoen in de was krimpt, zeker als het op 60° wordt gewassen, wordt alle stof vooraf op 60° gewassen. Dit betekent echter wel dat de stof wat kreukeltjes kan vertonen.

Wilt u een kapje met strikbanden? Dat is ook mogelijk.

Wel adviseren we u dan deze per stuk in een waszakje te wassen, de strikbanden raken in de was nl. in de knoop.


Prijs kapje met elastiek:

€ 6,00 per stuk. Tot 25 mei dient hier nog 21 % btw over te worden berekend.

Kapje met strikbanden:

€ 6,95 per stuk

U kunt kiezen uit onderstaande motiefjes:

BLAUW   BRUIN   ECRU   GEEL   GROEN

ROOD      ROZE     GRIJS   WIT     ZWART

Hoe gebruikt u de kapjes: Was je handen met water en zeep voordat je het mondkapje opzet. Gebruik de touwtjes of elastieken om je mondkapje op te zetten. Raak de binnenkant niet aan. Zorg dat het goed aansluit op het gezicht en de neus en mond bedekt.' En daarna: 'Was je handen met water en zeep voordat je het niet-medisch mondkapje afzet. Gebruik de touwtjes of elastieken om het mondkapje af te zetten. Raak de binnenkant van het niet-medisch mondkapje en je gezicht niet aan. Was het mondkapje op 60 graden na elk gebruik.'

Voor brildragers: Als je een bril draagt, kan deze elke keer als je uitademt beslaan. Een mogelijk oplossing: wrijf je glazen in met handzeep niet afspoelen en droogwrijven met een zachte doek.

Filters: Als filter kun je stukken van een stofzuigerzak gebruiken of 2 lagen dik keukenpapier. Vervang de filters regelmatig.

Atelier Busy Bee is niet aansprakelijk wanneer u toch besmet raakt met het Corona virus.